Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Logo categorie
Natuur & Techniek
29/03/2021
Leestijd 2-3 minuten
Geschreven door Yvette Overmars-M...

Lekker lente!

Nu de winter ons land echt verlaten heeft, zien we de wereld weer zonnig tegemoet. Alhoewel het natuurlijk zeker niet elke dag zonnig is. Tussen de regenbuien en windstormen door komt de natuur tot bloei. Het voorjaar zit in de lucht. Kinderen gaan buitenspelen met en zonder jas. Ook in boeken komen alle facetten van de lente voorbij.

Save the children

Wie geef jij een bedankje?
Wat heerlijk zou de wereld zijn als er zoiets was als bedankjesdag. Bloem de bij, de hoofdpersoon van dit boek, bedankt alle kriebelbeestjes met een heerlijk potje zelfgemaakte honing. De kriebelbeestjes bedanken bloem op hun eigen manier terug. Zo krijgt ze een mestbal van de mestkever. Bloemenhoning van de vlinder. Een lied van de sprinkhaan. En een bolletje spinrag van de spin en nog veel meer. Alle kriebelbeestjes die je kunt bedenken, komen aan bod. Bedankjesdag is een zoekboek vol met kriebelbeestjes. Naast de verhaallijn staat het boek vol wist-je-datjes en zoekvragen. Dit prentenboek is daardoor op verschillende manieren in te zetten in je groep.

Bedankjesdag
Sam Loman
€ 16,95

Vriendschap door weer en wind
Wat doe je als je een eend bent en niet van water houdt? Dan ontwijk je alles met water en blijf je binnen als het regent. Op een stormachtige en regenachtige nacht komt Eend erachter dat er een gat in zijn dak zit. Eend moet naar buiten. Daar vindt hij een onverwachte bezoeker voor zijn deur: Kikker. Hij is verdwaald en mag overnachten bij Eend. In de ochtend brengt Eend Kikker naar huis, maar de vrienden vinden Kikker zijn thuis niet. Totdat postbode Pellikaan opduikt en Kikker naar zijn huis brengt. Eend blijft verloren en alleen achter. Hij mist Kikker zo dat hij door weer en wind op zoek gaat naar zijn vriend om hem daarna nooit meer te verlaten.

Save the children

De eend die niet van water hield
Steve Small
€ 14,99

Ontdek de lente
Wanneer Kleine Beer uit zijn winterslaap ontwaakt, is de hele wereld nog bedekt met sneeuw. Hij ziet niemand om zich heen behalve een hele kleine steen. Hij neemt de steen mee op zijn reis door het bos en laat hem niet meer los. Kleine Beer komt veel dieren tegen op zijn pad. Ze vertellen hem over de magische lente. Na de lange kou gaat de zon eindelijk weer gloeien. Knoppen springen open, de wereld begint te bloeien. Ook de steen begint door de lente te kraken. Kleine Beer is daardoor erg verrast. Dat er een kuikentje in zijn steen heeft gepast. Een mooi prentenboek op rijm waarin je het verhaal van een Kleine Beer volgt op weg naar de lente. Het mooiste en vrolijkste moment van het jaar!

De lente van Kleine Beer
Elli Woollard & Briony May Smith
€ 14,95

Buiten is van alles te doen
Een echt prentenboek van nu. Waarin kleine Das zijn tablet en televisie inruilt voor lekker naar buiten gaan. Hij gaat skateboarden, hutten en zeepkisten bouwen. Een wandeling maken en kriebelbeestjes zoeken. Zwemmen, bootje varen en vissen met zijn opa. Platte steentjes op de rivier laten opspringen, fietsen en voetballen met zijn vriendje Vos. Met mama picknicken bij de rivier bij de ondergaande zon. In de avond valt Das in slaap en droomt over alle leuke dingen die hij morgen zal doen als hij weer lekker naar buiten mag gaan. Dit lenteboek staat vol met de allerleukste ideeën die je kunt doen wanneer we weer lekker naar buiten gaan. De mooiste activiteiten zijn dichterbij dan je denkt!

Lekker naar buiten
Adam Ciccio & Katrien Benaets
€ 15,95