Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Logo categorie
Taal
27/08/2019
Leestijd 2-3 minuten
Geschreven door Yvette Overmars-M...

Reis mee!

Na mooie reizen naar verre oorden of uitstapjes naar plekken dichtbij beginnen we allemaal weer aan het nieuwe schooljaar. Gelukkig hebben we alle herinneringen opgeslagen in ons hoofd. Ze geven ons een goed gevoel als we eraan terugdenken. Om dit gevoel nog even vast te houden, neemt de Kinderboekenweek (2 tot 13 oktober) je dit jaar mee op reis!

Save the children

Prikkelt de fantasie
Dit boek neemt je mee in een wereld van een prentenboek zonder tekst. Een boek dat je je eigen verhaal laat verzinnen en je keer op keer weer verrast. In het boek komt een meisje binnen bij een jongen in een bed. Ze heeft tekenpapier bij zich en een grote ballon. Samen beleven de jongen en het meisje de mooiste reis. Ze vliegen in het bed langs tropische vogels en vissen, over wolken en bergen van de zuidpool naar de jungle en dan weer terug… of toch niet? Een prachtig boek met dromerige en kleurrijke illustraties die kinderen prikkelen in hun fantasie over reizen en tekenen.

Ik neem je mee
Linde Faas
€ 14,95
Bestel dit boek

Doorzetten wordt beloond
Reizen kan op vele manieren, maar fietsen is er zeker één van die dicht bij de belevingswereld van onze kinderen ligt. Zo willen Eppie Eend en Sjaak Zwaan een uitstapje maken. Eppie loopt op zijn gemak naar de auto, maar Sjaak wil met de fiets. In de fietskar dan? Nee, Eppie, met de fiets! Sjaak gaat Eppie leren fietsen, maar dit is moeilijker dan hij dacht. Eppie vindt het niks en gooit het bijltje er snel bij neer. Sjaak heeft een idee en laat hem fietsen op een loopfiets. Dit vindt Eppie geweldig, totdat Sjaak hem weer wil laten fietsen op de gewone fiets. Toch weet Sjaak hem over te halen en voordat Eppie het zelf weet, fietst hij weg ‘in zijn eendje’. Een boek over uitstapjes, leren fietsen en doorzetten.

Tingelingeling. Ik leer fietsen!
Günther Jakobs
€ 14,95
Bestel dit boek

Groots in herhaling
Het nieuwste boek in de Boer Boris-reeks is klein van stuk, maar groots in zijn herhaling. Het boekje is een verzameling van prenten uit eerdere boeken van Boer Boris. De tractor, de tram, de plukker, de trein, de auto en de slee. Ze komen allemaal voorbij. Heerlijk op rijm, zoals we van de Boer Boris-boeken gewend zijn. Ook de herhalingszinnen ‘Boer Boris, Boer Boris, waar gaan we naartoe? Ja, maar hoe? Ja, maar hoe?’ blijven hangen als een mooi refrein. Een grote kleine aanwinst in de Boer Boris-collectie, zeker voor bij deze Kinderboekenweek.

Boer Boris, hoe gaan we erheen?
Ted van Lieshout en Philip Hopman
€ 4,99
Bestel dit boek

Een leugentje, dat kan?
Een bijzonder lang en rechthoekig boek lokt je binnen in het gezellige huis van een muizenfamilie. Neef Karel gaat op wereldreis. Theo, Stien en Daatje mogen niet mee. Veel te gevaarlijk. Maar eerlijk gezegd vindt Karel het ook veel te spannend om op reis te gaan. Hij doet maar alsof. Hij loopt zonder dat iemand het ziet weer terug naar huis en klimt via de regenpijp naar de zolder. Daar gaat hij op ‘wereldreis’. Hij schrijft brieven over de geweldigste reizen met luchtballonnen en haaien. De thuisblijvers smullen van de verhalen en dromen over wat Karel allemaal meemaakt. Een geweldig boek over een fantasierijke muis die droomt van reizen. Bij het boek zit een QR-code waarmee je het verhaal van neef Karel in een app tot leven kan laten komen.

De droomreis van neef Karel
Rick de Haas, Nicolle van den Hurk en Els Vermeltfoort
€ 12,50
Bestel dit boek

Yvette Overmars-Mauritsz