Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Logo categorie
Sociaal-Emotioneel
19/09/2019
Leestijd 2-3 minuten
Geschreven door Yvette Overmars-M...

Jezelf zijn

Jezelf zijn, is het puurste wat je kunt zijn. Jonge kinderen zijn hier het allerbeste in. Ze zijn puur, eerlijk en eigen. Blijf wie je bent, je hele leven lang. Een les die iedere volwassene een kind wil meegeven. Het allermooiste wat je kunt zijn, is jezelf.

Save the children

Accepteer verschillen
Zeemeermin. Dit is niet iets wat alle jongetjes antwoorden wanneer je ze vraagt wat ze willen worden. Wanneer Julian met zijn oma in de trein zit en drie zeemeerminnen tegenkomt, is hij verkocht. Zeemeermin worden, dat is wat hij wil. Het bijzonder kleurrijke boek neemt je met weinig woorden mee in het leven van Julian. Een jongen die zijn hart volgt met een oma die de vreugde van Julian ondersteunt en accepteert. Je hebt in het leven anderen nodig die je ondersteunen in de dingen waar je van houdt. Het is belangrijk verschillen te respecteren en de eigenheid van elk kind voorop te stellen. Hopelijk kan iedereen na het lezen van dit boek de zeemeermin in zichzelf omarmen.

Julian is een zeemeermin
Jessica Love
€ 14,99
Bestel dit boek

Een spiegel voorhouden
Kiki is een kat die heel graag bijzonder wil zijn. Haar witte vacht vindt ze allesbehalve bijzonder. Met verschillende kleuren en vormen maakt ze van zichzelf een kleurrijke kat. Al haar dierenvrienden vinden het leuk of mooi. Maar Kiki wil niet leuk of mooi zijn. Ze wil bijzonder zijn. De opmerkingen maken Kiki niet vrolijker en zeker niet meer bijzonder. Het maakt haar boos. Zo boos dat ze zomaar pardoes de paarse verf omloopt. Door dit ongelukje laat haar vriendje Goof Kiki zien dat het een gelukje is. Haar vriendje Goof vertelt haar dat ze heel bijzonder is. Ook met haar eigen witte vacht. Soms heb je een ander nodig om te zien hoe speciaal je bent.

Save the children

Jij bent bijzonder
Sam Loman
€ 14,95
Bestel dit boek

Stop nooit met ontdekken
Harrie heeft een hol. Harrie’s hol is perfect, maar Harrie is niet blij. Harrie wil een nieuw hol. Harrie gaat op zoek. Bekijkt allerlei andere hollen. Hierdoor komt Harrie erachter dat zijn ‘thuishol’ het beste hol is dat bij hem past. We moeten nooit stoppen met ontdekken. Het doel van al onze ontdekkingstochten is om aan te komen waar we begonnen en die plek voor het eerst te kennen. Oost, west, thuis best! Blij zijn met jezelf en met je omgeving. Thuis is een plek waar jij jezelf kan zijn. Soms is het een zoektocht naar een plek waar je je thuisvoelt, en de bijdrage die liefde en vriendschap van anderen hieraan kunnen leveren.

Harrie’s hol
Frann Preston-Gannon
€ 12,99
Betel dit boek

Durf jezelf te zijn
Het bijzondere aan de Hugo’s was dat ze allemaal hetzelfde waren. Ze zagen er allemaal hetzelfde uit. Ze dachten hetzelfde en deden allemaal dezelfde dingen. Totdat op een dag een van hen, Rupert heette hij, een mooie nieuwe trui breide. Hij droeg zijn trui overal, zo mooi vond hij hem. Maar dat vond niet iedereen. De een steekt de gek ermee aan en de ander trekt ook een trui aan. Maar Rupert blijft Rupert. Een Hugo met een trui en een hoed. Rupert vindt het leuk om anders te zijn. Zichzelf te zijn! Het is namelijk heel leuk om jezelf te kunnen zijn of dit nu is met of zonder trui.

De Hugo’s in: De nieuwe trui
Oliver Jeffers
€ 14,95
Bestel dit boek

Yvette Overmars-Mauritsz