Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Logo categorie
Sociaal-Emotioneel
01/02/2022
Leestijd 2-3 minuten
Geschreven door Yvette Overmars-M...

Alles is liefde

Gelukkig is er altijd de liefde. Want alles is liefde! Liefde voor jezelf, voor iemand of voor iets anders. Verliefdheid maakt je vrolijk, geeft je energie en een bijzonder gevoel. Laat deze heerlijke boeken je meenemen in de wereld van de liefde. Ze laten jou en alle kinderen stralen in alle kleuren van de regenboog.

Save the children

Discussie over liefde
Voor nieuwsgierige kleuters en juffen is er sinds kort een vrolijk kleurrijk informatieboek met weetjes en antwoorden over verliefdheid en lgbtqip+. Welke leerkracht kent er de discussie binnen een groep, over op wie je wel of niet verliefd mag zijn, niet? Het antwoord vanuit dit boek is duidelijk: je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt. Het boek start met een introductieverhaal over deze discussie. De kleuters van meester Tom nemen de lezer mee. Ze komen met mooie voorbeelden uit het echte leven. Daarna volgen informatiepagina’s over verliefdheid, lgbtqip+, het homohuwelijk en de regenboogvlag. Met als kers op de taart sluit het boek af met het maken van een echte regenboogster.

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt
Pimm van Hest
€ 16,95

Welk kusje is het fijnst?
Bij liefde horen kusjes. Het liefst heel veel kusjes. Voor Kees komen ze het liefst van zijn mama, want die zijn warm, zacht en fijn. Maar als mama gaat werken, neemt ze alle kusjes mee. Hierdoor is Kees genoodzaakt om op zoek te gaan naar andere kusjes. Kees gaat met zijn vader naar de dierentuin. Daar gaat hij op zoek. Hij geniet van allemaal verschillende kusjes. Van verschillende dieren. Sommige kusjes zijn harig, andere kleddernat. Het duurt niet lang en hij is het zat! Het allerliefste kusje komt namelijk vaak uit onverwachte hoek. Die kusjes zijn het fijnst, dus je hoeft niet meer op zoek. Heerlijk rijmboek om te zoenen!

Ik zoek een kusje
Matthijs Kleyn
€ 15,99

Iedereen mag er zijn
De bijzondere beer is een bijzondere. Toen hij gemaakt werd, zat hij eventjes scheef en hierdoor werden er geen armen aan zijn lijfje genaaid. Hierdoor was hij ‘niet goed’ en werd hij bij het vuilnis gegooid. De beer zat niet bij de pakken neer. Hij wist dat hij gewoon een knuffelbeest was en dat hij vast iemand zijn knuffel kon worden. Hij klom uit de container en ging op zoek. Met veel vallen en opstaan en geloof in zichzelf weet hij een plekje te veroveren op een plank in een speelgoedwinkel. En daar wordt hij gezien en gevonden door een meisje die hem knuffelt en nooit meer loslaat. Want ook al ben je wat anders dan anders, op ieder potje past een dekseltje.

De bijzondere beer
Tjibbe Veldkamp
€ 14,99

Soms heb je hulp nodig
‘Arthur is op Zeb! Zeb is op Arthur!’ Iedereen zei dat het zo was. Alleen durfde Arthur het niet tegen Zeb te zeggen, en Zeb niet tegen Arthur. Arthur schrijft het op in een brief. De brief maakt hem blij, maar hij durft die niet aan Zeb te geven. Je voelt als lezer helemaal met Arthur mee. Soms ligt liefde voor de hand en maken we het onszelf zo moeilijk. We hebben dan soms wat helpende handjes nodig. Een aantal klasgenootjes bezorgen met deze gedachte de gevonden briefjes bij Zeb. Zeb zijn geluk kan niet op. Want Zeb is op Arthur en Arthur is op Zeb!

Van Arthur voor Zeb
Vincent X. Kirsch
€ 15,99

Yvette Overmars-Mauritsz