Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Terugblik en naslagwerk 6e Landelijk congres Jonge kind AOb en HJK

Op woensdag 28 september 2022 vond het 6e Landelijke congres Jonge kind, met als thema ‘Spelen met ruimte’, van HJK en AOb plaats. We kijken terug op een zeer geslaagd congres, waar ruim 500 professionals inspiratie opdeden. Het succesvolle evenement was om meerdere redenen een feest!

Redactievoorzitter Denise Bontje noemde bij de opening al direct dat er een reden voor een feestje was. Niet alleen omdat het laatste fysieke congres door Covid-19 ook alweer even geleden is, maar ook vanwege de jubilea van de organisatoren: HJK bestaat 50 jaar en AOb 25 jaar! Bontje riep deelnemers op deze dag een nieuwsgierige houding aan te nemen, de ruimte op te zoeken en zich met elkaar in verbinding te stellen. In dit verslag wordt de openingslezing van Mark Mieras besproken en staan we kort stil bij enkele deelsessies. Hieronder kun je diverse presentaties downloaden van workshopleiders (wordt doorlopend aangevuld). Deelnemers gaven het congres een 7,8!

Download presentaties van workshops

HJK 50 jaar; vier het met ons mee!
Omdat HJK 50 jaar in september jarig was en 50 jaar bestaat, staat het septembernummer in het teken van dit jubileum! Het feestnummer is afgestemd op het thema ‘Spelen met ruimte’ van het congres. Lees de special ‘Wij vieren feest, feest je mee?’ online op onze site en houdt de website en socials dit schooljaar in de gaten voor diverse weggeefacties en andere feestelijkheden.

Blik terug op het congres met dit verslag