Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Agenda

24/01/2020 - Utrecht

Bewegend Leren Conferentie

Dit congres richt zich dit jaar specifiek op professionals die werken met kinderen tussen nul en zeven jaar. Wetenschapsjournalist Mark Mieras spreekt over de breinontwikkeling in relatie tot bewegen. En in twee workshoprondes worden voorbeelden gegeven van een divers creatief beweegaanbod.

29/01/2020 - Amersfoort

Cursus Meetkunde in groep 1/2

Meetkunde is het greep krijgen op de ruimte om ons heen. Van jongs af aan groeien kinderen met meetkunde op en leren ze de wereld om zich heen duiden. Jonge kinderen komen eerder in aanraking met meetkunde dan met de wereld van de getallen.

Save the children
05/02/2020 - Utrecht

Congres Vroegsignalering en Vroeghulp

Door in een pril stadium te interveniëren, kunnen grotere problemen op latere leeftijd worden verminderd of voorkomen. Tijdens het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp passeren een aantal aspecten van het op jonge leeftijd onderkennen en aanpakken van problemen de revue.

05/02/2020 - Venray

Inspiratiedag Jonge Kind

De tiende Inspiratiedag voor het Jonge Kind is voor de organisatie de reden om het thema ‘Feest!’ te kiezen. Tijdens de dag draait het om de peuter, kleuter en het groep 3-kind. Een dag vol inspiratie, verdeeld over drie workshops die je naar eigen keuze mag volgen.

08/02/2020 - Amsterdam

Cursus Atelier in een Koffer

Kinderen en volwassenen hebben een natuurlijke bron van creativiteit in zich, maar hoe houd je deze deur open? Hoe reageer je eigenlijk goed op een (kas)tekening? Hoe kun je (jonge) kinderen op creatief gebied goed begeleiden? In twee cursusdagen wordt een visie op kind en creativiteit gedeeld.

05/03/2020 - Amersfoort

Congres Kiene kleuters in de klas

Hoe herken je kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong? Waar let je extra op bij het volgen van deze kinderen? En hoe maak je per kind een zorgvuldige afweging tussen verrijken en versnellen?

20/03/2020 - Deurningen

Regionale Dag Jonge Kind Twente

De Regionale Dag Jonge Kind is een ‘must’ voor iedereen die werkt met jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. Tijdens deze dag komen wetenschap en praktijk samen rond het thema ‘Hoe bieden we peuters en kleuters optimale kansen?’

01/04/2020 - Bussum

5e Landelijk congres Jonge kind

Noteer 1 april 2020 alvast in je agenda. Dan is namelijk de jubileum-editie van het 'Landelijk congres Jonge kind' dat HJK samen met de AOb organiseert. Werk jij in de onderbouw van het basisonderwijs of in de kinderopvang? Dan is dit congres zeker iets voor jou.

08/04/2020 - Ulvenhout

Cursus Uk & Puk

Werk je op een Uk & Puk-locatie of wil je op zo’n locatie gaan werken, maar ben je nog niet gecertificeerd? Dan is deze cursus geschikt voor jou. De cursus Uk & Puk bestaat uit zeven bijeenkomsten en de eerste bijeenkomst staat gepland op 8 april 2020.

18/05/2020 - Amersfoort

Training Executieve functies

Een kind kan wel slim zijn, maar als het voortdurend afgeleid wordt door prikkels, gebrek aan overzicht heeft en op alles impulsief reageert, wordt ontwikkelen en leren lastiger. Hoe stimuleer je effectieve functies en regulerend gedrag? Je leert het in deze training.