Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Agenda

10/04/2024 - Bussum

Landelijk congres Jonge kind 2024

De voorbereidingen voor de zevende editie van het Landelijk congres Jonge kind zijn in volle gang! De datum is al geprikt: 10 april 2024. Via onderstaande buttons houden we je op de hoogte van het programma en geven we je meer informatie over het aanmelden. Het thema verklappen we al: 'Bouwen maar!'

11/03/2024 - Utrecht

Congres Hoogbegaafdheid in groep 3

Tijdens dit congres krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen: hoe ga je in groep 3 om met een asynchrone ontwikkeling? Welke verrijkingsmaterialen en -mogelijkheden heb je in groep 3?

18/03/2024 - Eindhoven

Cursus Talentontwikkeling bij jonge kinderen

Wil je meer weten over het belang van spel voor talentontwikkeling of wil je weten hoe je een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen? In deze gevarieerde, blended cursus ga je zelfstandig en in een groep aan de slag met het uitwerken van een onderbouwd praktijkidee.

Save the children
02/04/2024 - Utrecht

Cursus ‘De dialoog (weer) op gang brengen’

Tijdens deze driedaagse cursus leer je onder meer: werken vanuit de contextuele visie, motiverende gesprekken voeren en verbindende communicatie gebruiken in gesprekken.

10/04/2024 - Drachten

TopTips-bijeenkomst Hoogbegaafdheid

Tijdens de TopTips-bijeenkomsten wissel je aan de hand van goede ervaringen uit hun eigen praktijk uit ‘wat werkt’. Door uit te leggen aan anderen wat je hebt gedaan en hoe je dit hebt aangepakt, kun je samen verkennen waarom dit zo goed werkte.

18/04/2024 - Amersfoort

Cursus Spel en spelcoaching van het jonge kind

Deze training biedt veel kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen van tweeënhalf tot zeven jaar en over de spelontwikkeling. Je krijgt inzicht hoe je, als leerkracht of pedagogisch medewerker, deze ontwikkeling kan stimuleren.

23/04/2024 - Online (Webinar)

Webinar Thuis in taal

Taal begint thuis. Er zijn echter grote verschillen tussen de taal die kinderen van huis uit meekrijgen. Kinderen van ouders met minder opleiding en hulpbronnen zijn in het nadeel in vergelijking tot hun leeftijdgenoten met hoger opgeleide ouders.