Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Elly Singer

Elly Singer is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog. Ze was verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht. Op basis van 40 jaar onderzoek schreef ze samen met Dorian de Haan: Speels, liefdevol en vakkundig, Theorie over ontwikkeling, opvoeding en educatie van jonge kinderen. Samen met Loes Kleerekoper was zij verantwoordelijk voor het Pedagogisch Kader kindercentra 0-4 jaar.

Momenteel houdt ze zich bezig met praktijkonderzoek naar spelbetrokkenheid van jonge kinderen in een groep of klas; zie www.speelsleren.nl. Ook doet ze historisch onderzoek naar het ontstaan van een kinderopvangpedagogiek voor 0-5-jarigen sinds 1970, samen met Sandy Wong, Charles Sturt University Australië. Voor publicaties zie: www.ellysinger.nl.

In HJK wil ze uitnodigen tot samen nadenken over spelen, leven en leren van jonge kinderen vanuit hun perspectief: samenspelen, conflicten oplossen, lachen en grappen maken, je veilig voelen, vrienden maken en veel leren van elkaar en volwassenen om groot te worden.

Leer Pauline Slot kennen

Elly Singer

Netwerklid