Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Aleid Truijens

Sinds 2012 schrijf ik columns voor HJK. Dat doe ik met groot plezier. Ik lees het tijdschrift ook graag; het gaat over mijn favoriete onderwerp.

Hoewel de tijd dat ik zelf jonge kinderen had ver achter me ligt, houden ze me altijd bezig: als onderwerp voor mijn journalistiek werk, als onderzoeksterrein, maar vooral omdat er niets mooiers is dan een klein mens die de wereld ontdekt.

Kinderen zijn niet alleen lief grappig en ontroerend, maar ook zich verbazend snel en soepel ontwikkelende denkende en voelende wezens. Die ontwikkeling vind ik fascinerend. Daarom schrijf ik zo graag over hen. Ik hoop dat ik leerkrachten die met jonge kinderen werken daarmee kan inspireren en soms een steuntje kan bieden.

In het dagelijks leven schrijf ik voor de Volkskrant, columns (vooral over opvoeding en onderwijs) en recensies over literatuur en non-fictie. Daarnaast schrijf ik mijn eigen boeken. Tot nu toe twee romans, Geen nacht zonder en Vriendendienst, en een biografie over de schrijver F.B. Hotz. Momenteel bereid ik een biografie voor over de schrijfster Hella Haasse.

Leer Annerieke Boland kennen

Aleid Truijens

Rubriekauteur