Profile

HJK draait om de wereld van het jonge kind

Logo categorie
Taal
01/02/2023
Leestijd 3-4 minuten
Geschreven door Yvette Overmars-M...

Daar zit muziek in

Deze vier prentenboeken laten de muziek tot leven komen. Geef je oren en ogen de kost! Door als lezer en luisteraar tijdens het lezen meerdere zintuigen te gebruiken, komen de allermooiste verhalen nog meer tot leven. Lees, kijk, luister en geniet!

Save the children

Je krijgt wat je geeft
Wanneer je een gekko bent en voor de muziek leeft, dan wil je dat iedereen je hoort. Gekkie de gekko wil de ster van de baai worden. Hij oefent en zingt erop los. In de ochtend, in de middag en in de avond. Maar Gekkie de gekko zingt zo vals als een kraai. Anderen geven hem tips en kritiek. Het enige wat de gekko dacht, was: jullie hebben gewoon geen verstand van muziek. Hij zoekt een plek waar hij ruimte heeft om zijn talent te laten horen. De kloof en perfecte plek met niemand om hem heen. Hij start met zingen in de kloof en de echo weerkaatste zijn geluid. Hij schrikt zichzelf een hoedje. Die stem is vals! De vlinder die hem hoort geeft hem een wijze raad. Wat je zegt, wie je bent, hoe je praat, hoe je doet, komt terug als een echo, onthoud dat goed. Je krijgt wat je geeft, en van wat je kunt geven, is liefde het grootst en het mooist in het leven. Een grappig verhaal over ‘je krijgt wat je geeft’ en over rekening houden met anderen en de liefde voor zingen.

Gekkie de gekko
Rachel Bright
Prijs: € 15,99

Klassiekers in een nieuw jasje
De mooiste verhalen uit de klassieke muziek zijn opnieuw in een prachtig mooie bundel beschreven. Doornroosje, De Notenkraker en Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Peter en de Wolf en Assepoester van Prokofjev. De Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns en Peer Gynt van Grieg. Stuk voor stuk klassiekers die verteld en beluisterd moeten blijven worden, generatie op generatie. Laat je meeslepen door de schitterende eeuwenoude stukken. Laat de kinderen kennismaken met de prachtige verhalen, illustraties en klassieke muziek. Ieder stuk uniek in zijn eigen soort. De muziekstukken en de verhalen zijn door een QR-code in het boek te scannen te beluisteren, keer op keer, wanneer u dit boek bekijkt en leest.

Save the children

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek
Verschillende topauteurs
Prijs: € 27,99

Gevoelens en gedachten
Een bundel met fantasierijke liedjes met teksten van Boudewijn de Groot die je soms op het verkeerde been zetten, je laten lachen, maar ook meenemen in verschillende gevoelens en gedachten. De liedjes zijn door een QR-code in het boek te beluisteren via verschillende kanalen. Bij het luisteren van de bijzondere liedjes kunnen de kinderen verdrinken in de prachtige illustraties. Door je ogen goed de kost te geven en de illustratie te bewonderen gedurende het liedje, zie je steeds weer nieuwe verhalen. Van de mooie bijzondere teksten kun je keer op keer blijven genieten en blijven de liedjes wonen in je hoofd. Vele dieren, van de vlinder tot de giraffe, zijn gevangen in een lied. Op de website van de uitgever zijn geweldige lessuggesties te vinden bij ieder lied uit dit boek.

Soms als ik een vlinder zie
Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen
Prijs: € 18,99

Van verhaal naar toneel
Na een aantal prentenboeken zijn we verliefd geworden op de dalmatiërpup Muk. In dit boek gaat Muk samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest op een muzikaal avontuur. Het verhaal kun je voorlezen aan de kinderen. Daarnaast wordt er in het boek aangegeven wanneer je tijdens het voorlezen het verhaal kunt verrijken met muziek en liedjes. Deze zijn door een QR-code te scannen in het boek te beluisteren. Het is nieuw gecomponeerde muziek en bewerkte bestaande muziek van oude klassieke componisten. Dit geeft het verhaal een diepere laag en laat de kinderen kennismaken met alle muziekinstrumenten. Alle dieren uit het verhaal worden namelijk verbeeld door een ander instrument. Het is een muzikaal avontuur om in te verdwijnen. Ook leent het muzikale avontuur zich uitstekend voor een heerlijk toneelspel met je groep.

Muk naar de top
Mark Haayema
Prijs: € 14,99

Yvette Overmars-Mauritsz