Wanneer het museum dicht is, zijn we altijd online open

 

Boek nu onze online museumles Ontdek het Rijksmuseum of haal het Rijksmuseum in de klas met online lesmateriaal

 

Wanneer het museum gesloten is bieden we speciaal voor schoolklassen onze online lessen weer aan. Voor elke klas is er een geschikte les. Voor groep 4 t/m 8, inclusief speciaal onderwijs.

 

Twijfel je of onze programma's geschikt zijn voor jouw leerlingen? Neem vooral contact op met het Rijksmuseum via onderwijs@rijksmuseum.nl. Maatwerk is altijd mogelijk.

 

Online museumles
In de museumles Ontdek het Rijksmuseum maken leerlingen kennis met onze verhalen en objecten. We bekijken samen de topstukken, gaan in gesprek, vertellen verhalen en verklappen weetjes die verder niemand kent. Als afsluiting spelen we een vrolijke en leerzame quiz. Naast een algemene introductie maken leerlingen kennis met schilderkunst in het Rijksmuseum. Welke werken kennen de leerlingen al, en hoe maak je een zelfportret? De leerlingen zullen ook zelf aan de slag moeten, dus stroop de mouwen maar op!

 

Toepasbaarheid
Deze museumles kun je inzetten als opwarmertje voor een toekomstig bezoek aan het Rijksmuseum. Maar ook als start voor een projectweek over kunst en geschiedenis. Of gewoon ter afwisseling als een manier om de leerlingen op een andere manier te inspireren. Per thema is er ook een aparte verwerkingles beschikbaar die in de klas gedaan kan worden.
Boeken en meer informatie*: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/onderwijs/ontdek-het-rijksmuseum

 

Haal het Rijksmuseum in de klas of kom zelf de collectie ontdekken
Van een website waarmee leerlingen de Nachtwacht kunnen ontdekken, tot aan magazines en filmpjes: het Rijksmuseum heeft een breed aanbod om tijdens je eigen lessen in te zetten. Ook leuk als voorbereiding op een bezoek aan het museum. Het hele schooljaar heten we schoolklassen van alle niveaus welkom met verschillende programma’s en rondleidingen. Wist je dat we alle basisschoolklassen gratis busvervoer naar het museum aanbieden? Ook hebben we programma’s voor speciaal onderwijsklassen die allemaal op maat gemaakt kunnen worden. En speciaal voor leraren organiseren wij elk jaar verschillende studiedagen en een lerarenfeest.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze programma’s en activiteiten voor het onderwijs? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Rijksmuseum.

 

*Lees je dit wanneer de musea wel open zijn? Dan is er een grote kans dat onze online lessen niet beschikbaar zijn. Als we open zijn heten we jullie namelijk van harte welkom in het Rijksmuseum. Benieuwd naar onze programma’s? Kijk dan hier: https://www.rijksmuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs