Spelen met prentenboeken

p.00_BoekIndruk_HJK oktober 2017_Spelen met prentenboekenDat je met een prentenboek heel wat meer kunt dan alleen maar voorlezen, is bij de meeste onderbouwleerkrachten inmiddels wel bekend. Tegenwoordig is een prentenboek vaak de start van een thema en nodigt het uit tot allerlei (leer)activiteiten.

In dit boek worden tweeëntwintig prentenboeken (allen van uitgeverij Lemniscaat) uitgelicht. Elke bespreking bevat een korte samenvatting van het verhaal, een voorleessuggestie en meerdere ideeën en activiteiten. Sommige ideeën liggen misschien wat voor de hand, maar kunnen wellicht een inspiratie zijn voor weer volgende activiteiten.

Met het oog op het komende thema van de Kinderboekenweek kan dit boek nog eens goed van pas komen, want er worden diverse griezelverhalen behandeld, zoals Monsterboek, De Gruffalo en Max en de Maximonsters. Overigens zal de titel bij velen bekend zijn, maar dan in de vorm van de eerste editie uit 2004. Deze huidige versie bevat nog steeds een aantal prachtige klassiekers en wordt aangevuld met hedendaagse titels.

Titelinformatie
Spelen met prentenboeken
Anke van Boxmeer en Els van Dijck
Rotterdam: Lemniscaat (2017)
ISBN: 9789047708728
Prijs: € 19,95