Speelkriebels voor kleuters

p.27_BoekIndruk_HJK februari 2018_SpeelkriebelsDeze volledig herziene uitgave begint met een zeer uitgebreid theoretisch gedeelte. De auteurs gaan uitvoerig in op zo’n beetje alles waar je maar aan denkt bij bewegingsspelen. Dat is bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling en de rol van het brein hierbij, hoe kinderen beter leren bewegen, de verschillende bewegingsvormen en de ontwikkelingskansen die in zes domeinen gerubriceerd worden.

Elk domein wordt vervolgens uitgeschreven en afgesloten met gedetailleerde praktijktips waarbij rekening gehouden wordt met de verschillen tussen jonge en oudere kleuters, de bewegingservaringen en uitdaging of zorg. Het eerste domein (‘lichaam in beweging aanvoelen en organiseren’) wordt in dit boek gezien als een koepelbegrip waaronder weer zeven deelaspecten vallen. Deze deelaspecten worden, in deel twee van dit boek, vertaald naar maar liefst tweehonderd bewegingsspelen.

Elk spel wordt uitgeschreven in de vorm van een lesvoorbereiding. In één overzicht weet je welke materialen er nodig zijn, in welke ruimte het gespeeld kan worden en of het geschikt is voor een grote of kleine groep kinderen. De benoemde speelkriebel geeft zeer duidelijk de essentie van het spel aan. Een leuk extraatje zijn de muziek- en prentenboektips die bij enkele spelen gegeven worden. Een compleet werkboek dat zowel de theorie als de praktijk breed belicht. Zeer waardevol om dit alles (weer) eens goed in je op te nemen.

Titelinformatie
Speelkriebels voor kleuters
Veerle Florquin & Els Bertrands
Leuven, BE: Acco (2017)
ISBN: 9789463440165
Prijs: € 34,00