Kleuters die nét iets meer kunnen

p.27_BoekIndruk_HJK november 2017_Kleuters die net iets meer kunnenEen jong kind ontwikkelt zich sprongsgewijs. Het is dus goed mogelijk dat er soms sprake is van een tijdelijke voorsprong op een bepaald ontwikkelingsgebied om vervolgens weer even stil te vallen.

Deze niet-lineaire ontwikkeling zal herkenbaar zijn voor elke onderwijsprofessional. Maar wat als deze voorsprong blijvend is? Als een kind duidelijk meer kan dan wat er op een bepaalde leeftijd verwacht wordt? Dit boek maakt duidelijk hoe de professional de signalen van een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong kan herkennen. De auteurs maken hierbij onderscheid tussen cognitieve, niet-cognitieve en sociaal-emotionele signalen. Daarnaast besteden zij aandacht aan de theorie rondom begaafdheid.

Deze eerste twee delen zijn doordrenkt van voorbeelden uit de praktijk. Het laatste deel staat volledig in het teken van het verrijken van de verschillende hoeken in de klas. Denk hierbij onder andere aan de bouw- en poppenhoek, maar ook de teken- en spelletjeshoek worden niet vergeten. Een zeer praktisch handboek voor een ieder die snakt naar handreikingen voor die leerling voor wie het steeds ietsjes meer mag zijn. Een absolute aanrader!

Titelinformatie
Kleuters die nét iets meer kunnen
Ann Meersman en Kristin Stroobandt
Leuven: Acco (2017)
ISBN: 9789463441230
Prijs: € 24,99