In het sprookjesbos

p.32_BoekIndruk_HJK april 2018_In het sprookjesbosHet is alom bekend dat sprookjes enorm tot de verbeelding van jonge kinderen spreken. Door hun eindeloze fantasie kunnen ze helemaal opgaan in het verhaal. Dit boek maakt duidelijk dat sprookjes zich tevens heel goed lenen om met kinderen de natuur te beleven. In deze educatieve activiteitenbundel komen fantasie en de natuurlijke werkelijkheid samen.

Diverse sprookjes worden uitgeschreven en vervolgens gekoppeld aan verschillende activiteiten die gericht zijn op de zintuiglijke beleving, het stimuleren van sociale vaardigheden en het ontwikkelen van creativiteit. Per verhaal is er een vaste opbouw, die uiteraard altijd begint met het voorlezen van het sprookje. Daarna volgt de introductie van de activiteiten door middel van een natuurlijk element uit het verhaal. Dit natuurvoorwerp vormt de groene draad voor de verschillende activiteiten die vervolgens beschreven worden. Aan de hand van een pictogram is snel te zien aan welke vaardigheid er gewerkt wordt.

Je hoeft niet perse rondom het thema ‘Sprookjes’ te werken om met dit boek aan de slag te gaan; het is bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk om verhalen op te nemen in verschillende seizoensgebonden thema’s. De lente is zojuist begonnen; ga in dit boek op zoek naar een bijpassend sprookje en neem de kinderen mee naar buiten! Via de website van de uitgeverij kun je meer achtergrondinformatie en aanvullende bijlagen vinden.

Titelinformatie
In het sprookjesbos
Suzanne Wardenaar
Amsterdam: SWP (2014)
ISBN: 9789088503474
Prijs: € 26,50