Combinatiegroep 2/3 Doen!

p.32_BoekIndruk_HJK december 2017_CombinatiegroepNiemand kijkt eigenlijk nog op van een combinatiegroep 1/2. Het is een voor de hand liggende combinatie, omdat we ervan overtuigd zijn dat die bijdraagt aan de ontwikkeling van diverse vaardigheden voor zowel kinderen uit groep 1 als groep 2. Wanneer de discussie echter gaat over een combinatiegroep 2/3, dan zien we daar niet altijd de voordelen van.

Groep 2 zal minder kunnen spelen en groep 3 krijgt minder aandacht in het aanvankelijk lees- en schrijfonderwijs; dat zijn zomaar wat gedachten. Maar is dat wel zo? Door middel van acht aanraders proberen de auteurs je aan het denken te zetten over een kansrijke aanpak voor deze combinatiegroep.

Na elke aanrader volgt een praktijkvoorbeeld, een samenvatting en een tool. Dit laatste is een praktisch hulpmiddel met bijvoorbeeld handige checklists, zodat niets vergeten wordt. Een compact, maar compleet boekje voor die scholen die overwegen om vanuit een visie op goed onderwijs een combinatiegroep 2/3 te formeren.

Titelinformatie
Combinatiegroep 2/3 Doen!
Cobi Visser en Frida Meints
Dordrecht: Instondo (2017)
ISBN: 9789463170482
Prijs: € 22,50