Alle kinderen naar buiten!

p.27_BoekIndruk_HJK november 2017_Alle kinderen naar buitenHet is een onderwerp dat maatschappelijk ontzettend leeft op dit moment: kinderen moeten naar buiten, de natuur in en deze beleven. Klimmen, vies worden, ravotten en risico’s nemen. Maar ook even terug naar de stilte en de rust, die er ook kan heersen.

Leren om beschouwend en onderzoekend te kijken, samen of juist alleen. Al deze aspecten worden in dit boek behandeld. De auteurs richten zich niet specifiek op de onderwijspraktijk (met uitzondering van het laatste hoofdstuk, waarin beschreven wordt hoe je met de schooltuin en -plein aan de slag kunt), maar zowat alle beschreven activiteiten zijn toepasbaar in deze setting. Zo besteden ze aandacht aan seizoensgebonden activiteiten, spelletjes en knutselideeën, die je met leerlingen ook zou kunnen doen.

En wat te denken van al die proefjes en onderzoeken? Maak bijvoorbeeld je eigen wolk of doe de pissebeddenproef. Recepten voor dennennaaldenthee, paardenbloemjam en nog veel meer vind je er ook. Kortom: een zeer informatief en volledig boek. En niet alleen voor kinderen, maar zeer zeker ook voor volwassenen.

Titelinformatie
Alle kinderen naar buiten!
Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter
Zeist: KNNV Uitgeverij (2016)
ISBN: 9789050115797
Prijs: € 29,95